WATEREUM-KÜLDETÉS

WATEREUM – „FuturAqua – A víz jövője – A jövő vize”


A FuturAqua Ásványvíztermelő és Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság megalakulása óta az ásványvízkincs felkutatásával, a vízvagyon menedzselésével és hasznosításával foglalkozik. Társaságunk egyúttal elkötelezett a fenntarthatóság, illetve annak támogatása – a klíma- és vízvédelem, valamint ökológiai lábnyoma minimalizálása iránt.

Felelős vállalatként hisszük, hogy a vízgazdálkodás területén folytatott tevékenységünkkel hozzájárulhatunk bolygónk és civilizációnk jövőjének a biztosításához – a világszerte egyre több embert fenyegető vízválság megállításához, illetve megelőzéséhez, továbbá édesvizeink környezeti fenntartásához. Az élethez nélkülözhetetlen édesvízéhez, amely napjainkban egyre inkább felértékelődik, hiszen a Föld – jelenlegi és jövőbeni – első számú kincsévé vált.

Missziónk megvalósítása érdekében folyamatosan új megoldásokat keresünk.
Mindennek égisze alatt hívtuk életre a merőben új és egyedülálló Watereumot is – Ethereum ERC-20 blockchain-technológián alapuló tokenünket, amely egyszerre biztosíthatja unokáink jövőjét, ivóvizeink védelmét és környezeti fenntartását. Egy egységnyi Watereum egy liter ivóvíz vételi jogát biztosítja a FuturAqua Nyrt.-től, a rendelkezésre álló kutak kiváló minőségű és jelentős mennyiségű édesvíz-készletéből.
Watereum
A Watereum oltalmat jelenthet saját unokáink számára, hiszen előre gondoskodhatunk arról, hogy a token révén akkor is éltető ivóvízhez juthassanak majd, ha szárazság sújtaná közvetlen lakóhelyüket. A Watereum segítséget nyújthat ma és a közeljövőben azoknak az embereknek is, akiknek már most iható vízre van szükségük, hiszen birtokosaik bármikor felhasználhatják tokenjeiket.

A Watereum egyúttal a fenntartható vízgazdálkodás megteremtésének az elősegítésére hivatott. Minden egyes Watereumban érkező vízvételi szándékkal ugyanis közösen olyan innovációs megoldásokat és programokat támogathatunk, amelyek Magyarország felszíni és rétegvizeinek a megóvását, valamint fenntartható vízgazdálkodási rendszerének a kiépítését célozzák.

Sőt, mindezeken túlmenően a Watereumban rejlő további lehetőségek kiaknázásával olyan innovatív blockchain-technológiát kívánunk kialakítani, amellyel fundamentum alapú globális vízpiac jöhet létre, ezáltal pedig – a jövő ivóvizeinek stratégiai kihívásaira adott hatékony válaszként – magasabb tudatossági szintre léphet a globális vízkereskedelem.

Az ivóvíz vételi jogának biztosításával tehát olyan globális rendszer kiépítésére törekszünk, amely segítséget nyújthat ahhoz, hogy már a közeljövőben világszerte kialakíthassuk a fenntartható vízgazdálkodást. Ezáltal csatlakozhatunk az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak (SDGs) az eléréséhez, vagyis nem csupán közvetlenül saját unokáinkról, de a Föld valamennyi elkövetkező nemzedékének bőséges és tiszta édesvíz-készleteiről is gondoskodhatunk.

Mindennek eredményeként válik kézzelfoghatóvá társaságunk küldetése, amelynek esszenciája: „FuturAqua – A víz jövője – A jövő vize”.